Honungsros

Honungsros

tisdag 27 april 2010

Byter höst mot vårTillbaka igen!
Tystnaden på bloggen har berott på en riktig äventyrsresa till Argentina.
En helt fantastisk upplevelse har det varit. Anledningen till resan var att hälsa på en vän som bor och arbetar i norra Argentina. Hon har tagit oss ut på det ena äventyret efter det andra.
Ett av äventyren har maken skrivit om i sin blogg, jodå det var riktiga krokodiler...
Men det fanns även andra djur, här är det åsnor precis utanför huset.Det är helt annorlunda på andra sidan jorden. Det är höst där nu... men trots det så var det en variation på temperaturer från 8-40 grader under de veckorna som vi tillbringade där. Fatta att det var svårt att klä sig rätt ;)
Vattenvirveln i slasken går åt andra hållet och nymånen ser inte ut som ett komma utan tvärtom!Goda frukter såldes i vägkanterna...

Vi gjorde också ett besök i Anderna. Högt uppe i byn Tilcara som ligger på ca 2500 m höjd över havet besökte vi indianfästet "Pucara" som är utgrävt och delvis restaurerat.Bergen var fantastiska. Det såg ut som de var målade med stora penseldrag i olika färger. Det är inte för inte som det kallas "De sju färgernas berg".I staden Salta besökte vi bl a Katolska katedralen.Den här resan har varit fantastisk och jag skulle gärna åka dit igen...
Det finns så mycket mer jag skulle vilja se och jag skulle vilja träffa alla de nya vännerna igen, underbara människor, både indianer och "vita".

3 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka! Har saknat dig här i "Bloggvärlden" :-) Det låter ju alldeles underbart det där! Jag bär också på en dröm om Argentina och Sydamerika för övrigt. Vilken resa ni gjort!

  SvaraRadera
 2. Ååå, vilken fantastiskt upplevelse ni måste ha haft! Och det är bra att saker och ting får sin förklaring; nog har jag undrat vart både du och maken "tog vägen" :o)

  Men ... nu har ni väl bränt hela reskassan på Argentina??? Ni skulle ju köra hoj till Åland i sommar ju! *skrattar*

  Hur som haver, varmt välkommen tillbaka till den icke-verkliga världen!

  Nu susar jag genast vidare för att kolla in Görans inlägg om krokodilerna. Ha en underbar dag! :oD

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att ni är nöjda med er resa :-) Det är både roligt och bra att se lite annat, om inte annat så uppskattar man det man har hemma också! Ni måste ha kommit hem till en långt kommen vår :-)

  SvaraRadera