Honungsros

Honungsros

torsdag 26 augusti 2010

Sommarblomning


Min man har gröna fingrar! Ja, för det är ju inte jag som får trädgården att se så fin ut. Fast såklart är det inte bara makens verk heller... Jag får ju hjälpa till och titta i fuchsiakatalogen vilka sorter vi ska ha varje år =) I år fick det bli några nya sorter och några som vi har haft tidigare.


I våra blomlådor vid fönstren har vi i år Swingtime som är väldigt fin med röda foderblad och vit kjol. Dessutom har vi där Roesse Peacock som går mer i vinrött.


Blue Frills heter fuchsian som ni också ser i min vinjett.


Art Deco är en annan skönhet.

Ytterligare en uppgift har jag när det gäller blommorna och det är att ansa och plocka bort överblommade blommor och ta bort fröställningar. Nån ska ju göra det också...
Här kommer några till av de olika sorterna...
Visst är det vackert med fuchsior!

4 kommentarer:

 1. Fantastiska - helt fantastiska - fuchsior! Eftersom jag aldrig lyckas med konststycket att övervintra såna har jag givit upp själv. Men det hindrar inte att jag varje år står och klämmer på några krukor och är vansinnigt frestad att skaffa ett par-tre igen. Fast sen besinnar jag mig och går hem med någon perenn istället ;o)

  Gratulera maken till en lyckad odlingssäsong!

  SvaraRadera
 2. Stjärnkraft: man behöver inte nödvändigtvis övervintra fuchsiorna. Vi brukar köpa sticklingar på våren och sätta. På det viset får man ju testa olika sorter. Omväxlling förnöjer brukar man ju säga. Dessutom är det inte så dyrt med sticklingar heller.

  SvaraRadera
 3. Fuchsior är jätteläckra. Jag hade faktiskt lite glömt bort dem, ska kanske ta och testa för nästa sommar..

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag absolut att du ska Mollamaja. Det finns så otroligt många olika dessutom.

  SvaraRadera