Honungsros

Honungsros

onsdag 3 mars 2010

Tygfrossa


Iadg var jag och hämtade ett paket från Stoff och Stil. Tack och lov för den nätbutiken. Innehållet: några fantastiskt fina tyger och lite band mm. Tyger och sybehör är det som jag verkligen "går igång" på. Jag formligen älskar att gå i tygaffärer och andra affärer där det finns knappar, band, garn o allt sånt som har med kreativt handarbete att göra. Det är synd att det inte finns så många tygaffärer kvar. Jovisst, gardiner kan man köpa på många ställen men det är ganska tråkigt tycker jag. Jag vill ha härliga tunna tyger, festtyger och fina bomullstyger som man kan skapa vackra kläder i. Anledningen till att det saknas tror jag är att det inte är så många som syr kläder numera. Annat var det när jag var liten. Då fanns det många tygaffärer. Kanske det kommer att ändra sig igen, vad vet jag.
Annars får jag väl öppna en själv ;o)
Nej nu måste jag plugga lite spanska, ska på kurs ikväll.

PS. det går fortfarande bra med pulvrandet :o

8 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det finns fler "tokdårar" :o) Garnnystan i massor i alla världens kulörer kan få mig att få ståpäls. Och släpp för guds skull inte in mig i en välförsedd hobbyaffär à la Panduro om du inte är beredd att följa efter med hink och trasa för att torka upp snålvattnet ...

  Visst är det märkligt hur välförsedda tygaffärer mer eller mindre försvunnit från världskartan? Numera är det väl bara i storstäderna det finns några som är värda namnet.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ser att det är fler än jag som är förtjusta i Stoff o stil... Visst har de underbara saker! Å jag håller verkligen med dig om att det finns alldeles för få tygaffärer häromkring med annat än gardintyg! Vad roligt att hitta hit till dig - ny på bloggen oxå!! Jättemysig sida tycker jag, med mycket inspiration o fina kläder. Himla duktig på att sy!!! Lycka till med bloggandet - jag lär komma hit fler gånger o kika.... :D
  Marie

  SvaraRadera
 3. Stjärnkraft: Jag älskar garnaffärer också så det finns en stor tok i mig ;o) Det finns faktiskt en liten mysig garnaffär bara några kilometer härifrån som härlig att gå in i. Man går aldrig tomhänt därifrån.

  Marie: Välkommen hit. Visst är Stoff o stil bra att ta till då...

  SvaraRadera
 4. Jag blir så avis, tänk att kunna sy en egen klänning!!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Eva: Skulle tro att du också skulle kunna göra det men många gånger handlar det ju om intresse och att man provar sej fram. För min del har jag nog sytt så länge jag minns så det har blivit några års erfarenhet. Fast emellanåt är det också så att man vill mer än man hinner så det finns hur mnycket projekt som helst i min planering :o)
  Sen är det viktigt att veta att vi är bra på olika saker här i livet och det ska väl vara så, eller hur?!!

  SvaraRadera
 6. Det röda tyget är underbart! Jag älskar också vackra tyger och band. Tyvärr är jag helt okunnig i allt vad sömnad heter, däremot har jag nåt som jag är extremt glad att ha: en UNDERBAR privatsömmerska och bästa vän! Hon har sytt ALLT i snart trettio år åt mig. Jag minns på den tiden när hon fick tidningen "BURDA", vad vi frossade i nya mönster...det var tider det! Jag har tittat på dina skapelser, jättefina!

  SvaraRadera
 7. Här var det en till som älskar Stoff & Stil och jag åker ibland in till stora staden Malmö för att frossa i denna butik.
  Garn och tygsamlare är jag oxå för att jag liksom vill ha det hemma när andan faller på.
  Var på Moltex(hemtextilgrossist i Svedala) i helgen och fyndade 20 m prima möbeltyg á 59 kr metern så nu ska våra fåtöljer få en ansiktslyftning,tyget är potatisbrunt och kanske lite tråkigt men när mina knallröda linnekuddar kommer i blir det bara så fantastiskt.
  Det ska bli kul att se vad det blir av ditt tyg, det röda är underbart...

  SvaraRadera
 8. Tack Fru Venus för berömmet. Visst var det röda tyget med små vita prickar fint, tror att det ska bli en klänning.
  Tur att du har en bra privatsömmerska då :)
  Ciilia: Lucky you som inte bor alltför långt från Malmö då. jag är också samlare. Du skulle se mitt arbetsrum... fast idag har jag städat där och nu ser det riktigt bra ut :o
  Låter som att jag måste hälsa på mina släktingar i Skåne förresten, hemtextilgrossist minsann...

  SvaraRadera